Mencari Nur

wahai Tuhan Yang Maha Pengasih ampunilah segala dosaku…ingin aku kembali kepada fitrah insani tak sanggupku jelajahi rimba duniawi…bebaskanlah diriku dari dibelenggu dosa noda nafsu durjana…

Long journey… March 2, 2010

Filed under: my destiny,nurani — zaihanadya @ 3:37 am

Dah lame sgt x update blog mencari nur nie…ingat lagi mase mule2 buat blog nie…huhu byk sgt kenangan dulu2…mase 2nd year dgree thn 2007…xsangke pejam celik da hampir 3tahun berlalu cepat sgt mase nie n dalam mase 3thn 2 pun byk sgt pkare yg dah dlalui…pngalaman byk mengajar hidup kite…Allah temukan kite dgn insan2 dan pkare2 yg tjadi semua ade hikmahnye…bile direnung kembali terlalu byk hikmahnye…hidup ni pon mcm roda…dah nampak sgt da pkare yang pernah aku lakukan terhadap insan lain terkena balik pade dri sndiri..lumrah alam…n pengajarannye buat baikla sesame insan…xrugi pon..mase trus berlalu dan sekarang aku semakin dewasa…xlame lagi akan menempuh alam rumah tangge pulak…makin besar tanggungjawab…hidup ni harus selalu bersedia…berusaha jadi yang terbaik dan bertawakal atas usaha yang dah kite lakukan…smoge segalanya akan berjalan lancar…Amiin…ermmm sebenarnye mcm byk lagi nak ckp tp xpela buat mase skrg stakat ni jela dulu…anyway nak share lagu mentari hidup dr Haikal…best sgt…

Kala senja itu tiba

Kutermenung sendirian

Terasa diriku ini jauh dari rahmat Tuhan

Dosa yang aku lakukan

Menerjah ruang fikiran

Masihkah ada untukku keampunan

Gelap rasa dunia ini

Tanpa cahaya Ilahi

Baru kini kusedari

Jalan yang aku lalui

Memusnah pedoman hidup

Melempar hatiku ini ke lembah kehinaan

Dalam kegelapan itu

Terbit cahaya dari-Mu

Memandu hamba-Mu menuju iman

Menginsafi diri dengan ketaqwaan dan kesabaran

Kau terangi jalanku menuju syurga-Mu

Dan Kau tunjuki dengan hidayah-Mu

Hanyalah pada-Mu kuhadapkan diri

Mohon keampunan

Wahai Yang Maha Pengasih

Bantulah hamba-Mu ini

Yang kian terumbang-ambing

Di dalam arus duniawi

Kuberdoa kepada-Mu

Memohon limpah rahmat-Mu

Mentari hidupku kan bersinar kembali

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s